A történet vége: Borsodban kilőtték a Svájcból idekóborolt farkast

Megosztás

Keresztülszelte fél Európát gond nélkül a négylábú állat, de információink szerint Borsod megye területén lelőtték a rekordokat döntögető farkast.

Az M237 jelű svájci farkas rekordokat döntött azzal, hogy Graubünden kantonból kiindulva 2022 júniusa és 2023 márciusa között 2000 kilométert tett meg Magyarországig. Nógrádban egy felvétel is készült róla. Azonban a Boon.hu információi alapján a 444.hu azt írta, a borsodi Hidasnémeti környékén egy vadász kilőtte a Svájcból érkezett farkast. A lap szerint az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda is vizsgálódik.

Az M237 jelű állat 2021-ben született a svájci Graubünden kantonban, majd onnan indulva 2022 júniusának végén lépte át az olasz határt, az Alsó-Rengadine vidékén. Körülbelül tíz napig gyalogolt Dél-Tirolban, majd átlépte az osztrák határt is. Onnan észak, majd később északkelet felé fordult. Októberben Innsbruck térségében járt, ahonnan Tirolon keresztül folytatta útját Bécs felé. Az osztrák fővárostól nyugatra felejtette el az évfordulót. A fiatal farkas ezután a Dunáig vándorolt, majd meggondolta magát, és délkeletre vonult. Február közepén átlépte a magyar határt, majd Budapest felé vette az irányt.

Úgy tűnik, nyugodt élete Borsodban ért véget, kétes dicsőség. A hivatalos megerősítésre egyelőre várnunk kell.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek